0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · The Nice Guys · 1.6.2016

Rauli kävi katsomassa Shane Blackin ohjaaman The Nice Guys-rikoselokuvan Salkkareistakin tutun näyttelijä Tero Tiittasen kanssa. Ennen ohjelman katsomista suosittelemme vahvasti itse elokuvan näkemistä teatterissa. Alta voit lukea miksi (Raulin spoilerivapaa arvostelu, olkaa hyvä):

Alkoholisoitunut yksityisetsivä, Holland March, saa toimeksiannon etsiä käsiinsä tytön nimeltä Amelia. Tämä taas ei sovi Jackson Healylle, joka toimeksiannosta tekee Marchille selväksi, ettei Ameliaa kannata etsiä. Paljastuu kuitenkin ettei kaikki ole sitä miltä näyttää ja kaikki tuntuu liittyvän kuolleeseen pornotähteen…

Sanon heti alkuun, että olen Shane Black-fani ja odotan herran uusia ohjauksia aina suurella mielenkiinnolla. Miehen tyyli kirjoittaa veijarimaisia buddy-elokuvia uppoaa minuun kuin veitsi mummoon. The Nice Guys onkin taattua Shane Blackia: luvassa on mielenkiintoisia hahmoja, nokkelaa dialogia ja yllätyksellisiä juonenkäänteitä, joita voisi verrata Quentin Tarantinon uran alkuaikoihin, kun miehellä oli vielä homma hallussa. Vuoteen 1977 sijoittuva elokuva funkkaa pari tuntisen suht vaivatta, vaikka tiivistämisen varaa olisi ollut. Näyttelijät ovat loistavia rooleissaan, etenkin pääkaksikko, joista Gosling tasapainottelee koko ajan ylinäyttelemisen rajamailla ja Crowen karskista mutta sydämellisestä suorituksesta tulee aavistuksen mieleen John Goodman. Mikäli käyt tänä vuonna katsomassa vain yhden elokuvan, kannattaa valita tämä. The Nice Guys on tähän mennessä vuoden 2016 paras elokuva.

VAROITUS! Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta.