0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · X-Men: Apocalypse · 25.5.2016

Elämme aikaa jolloin suunnilleen joka toinen elokuva tuntuu kertovan supersankareista. Tällä kertaa Rauli kävi katsomassa X-Men: Apocalypsen ja otti mukaansa tutun sarjakuvatietäjän, Timbuktor.com-sivuston bloggaajan, Timo Alhon. Mikäli Raulin ja Timon jutustelun lomasta pursuavat spoilerit pelottavat, voit myös lukaista alta Raulin spoilerivapaan arvion elokuvasta:

Eletään 80-luvun alkua kun Egyptissä alkaa tapahtua. Aikoinaan jumalana palvottu ensimmäinen mutantti, Apocalypse, herää oltuaan pari tuhatta vuotta hautautuneena sortuneen pyramidin alle. Nimensä mukaisesti tämä itseään jumalana pitävä mutantti alkaa valmistella maailmanloppua mm. etsimällä itselleen neljä ratsumiestä. Ja selvä juttuhan on se, että Apocalypsea pysäyttämään tarvitaan Ryhmä-X Professori X:n johdolla. Let the mutant mayhem begin…

X-Men: Apocalypse tarjoaa edellisestä elokuvasta tuttua, aavistuksen vakavampaa supersankarimeininkiä Bryan Singerin ohjastuksessa. Ohjaus on taattua Singer-laatua ja tunnelmaltaan mennään samoissa sfääreissä X-Men: Days of Future Pastin kanssa, joskin juonellisesti tämä elokuva ontuu edeltäjäänsä nähden selkeästi. X-Men: Apocalypseen on työnnetty niin paljon tavaraa, ettei kaikkea näkemäänsä pysty edes muistamaan. Onneksi Singer ohjaa niin vakaalla ammattitaidolla, että elokuva pysyy komeasti kasassa ja viihdyttää koko kestonsa ajan. Kyseessä ei ole mikään merkkiteos edes omassa genressään ja suurena miinuksena tällä kertaa lipsutaan perinteisen, MCU-elokuvista tutun ”ison rymistelyn” puolelle. Eli toiminta on nyt selkeästi isompaa ja se syö aavistuksen terää sen viehätyksestä. Siltikin X-Men: Apocalypse on ihan kelvollinen osa uuteen X-Men-kaanoniin ja katsomisen arvoinen kokemus jokaiselle Ryhmä-X-fanipojalle ja -tytölle.

VAROITUS! Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta.