0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows · 8.6.2016

Koska 2000-luku on jatko-osien luvattua aikaa, Rauli ja MoonTv:ltäkin tuttu Karo kävivät katsastamassa uuden Teenage Mutant Ninja Turtles: Out from the Shadows’n. Mikäli et ole elokuvaa nähnyt ja haluat välttyä juonipaljastuksilta, voit lukea alta Raulin spoilerivapaan arvion elokuvasta:

2000-luku on paitsi jatko-osien luvattua aikaa, myös kaikkien mahdollisten franchise-rebootien ja yleensäkin elokuva-remakejen kulta-aikaa. Vuonna 2014 lähes kolmenkymmenen vuoden takaa tutut neljä vihreää ninjaa saivat uudet kilvet Michael Bayn istuessa tuottajan pallilla. Vuonna 2014 ilmestynyt Turtles-elokuva lainasi paljon sekä alkuperäisestä sarjakuvasta että 80- ja 90-lukujen taitteen tv-animaatiosta. Lopputulos oli toimiva ja teatterissa hetkellisesti taannuin jonnekin 90-luvun alkuhämäriin.

Jatko-osa tuo kankaalle uusia, lähinnä tv-animaation puolelta tuttuja hahmoja; Krangin sekä Bebopin ja Rocksteadyn ilmestyminen kuvioihin tarkoittaa auttamatta tunnelman keventymistä entisestään. Se ei välttämättä ole huono asia, mutta itse jäin kaipaamaan ensimmäisen osan ajoittaista, hieman vakavampaa sävyä. Luvassa on siis enemmän slapstick-huumoria ja nimenomaan Michaelangelo-maista show’ta, tosin nyt idioottiläppiä on kirjoitettu kaikille hahmoille aika tasapuolisesti. Megan Foxin esittämä April O’Neil tuntuu olevan paikalla vain pakosta ja Casey Jones tuottaa suuren pettymyksen hahmon noustessa sankarillisuudessaan ”viidenneksi kilppariksi”.

Ohuen ja mitäänsanomattoman juonen varaan rakennetaan kevytmielistä action-vuoristorataa, joka on juuri sitä mitä Michael Bayn aikaisemmat tuotannot ja ohjaukset ovat tarjonneet. Ei mitään uutta taivaan alla, kevyttä kesäviihdettä kaikille lapsille ja lapsenmielisille. Cowabunga!

VAROITUS! Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta.