0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Star Wars: Force Awakens · 9.3.2016

Koska te katsojat olette sitä toivoneet, teimme jakson elokuvasta Star Wars: The Force Awakens. Tällä kertaa Raulin vieraana on edesmenneestä Gamerista tuttu karvanaama, nimittäin Jarkko Grönberg. Jakso on muutenkin hieman erikoinen, sillä keskustelua aiheesta riitti kolmen vartin verran. Mikäli ette ole vielä nähneet elokuvaa, älkää katsoko tätä videota, vaan lukekaa ainoastaan Raulin spoilerivapaa arvio:

Star Wars on monelle pyhä asia. Jopa niin pyhä, että he kieltävät tosiasioita ja sulkevat mielestään aiheeseen liittyviä ns. epämieluisia muistoja. Itse en kuulu tähän joukkoon, mutta on pakko myöntää, että 32 vuotta oli itselleni pitkä aika odotella jatko-osaa.

Star Wars: The Force Awakensin tapahtumat sijoittuvat noin 30 vuoden päähän siitä, mihin edellinen elokuva jäi. Kaikkihan muistavat, kuinka edellisessä elokuvassa Imperiumi tuhoutui, kun paha Keisari ja Darth Vader heittivät vitut kiukaalle. Nyt on uuden pahuuden aika nousta, kun klassista Hugo Bossin mallistoa käyttävä reipashenkinen Ensimmäinen ritarikunta päättää tuhota maailman. Heitä estämään tarvitaan uusia sankareita, joita edustavat naispuoleinen Luke ja galaksin toinen musta mies, jonka isyyden Lando kiistää. Mukana on toki muutama vanha naamakin kaikkia faneja riemastuttamassa. Juonesta en kerro enempää, mutta mikäli episodit 4 ja 5 ovat hyvässä muistissa, teillä ei ole vaikeuksia aavistaa mitä tässä elokuvassa tapahtuu.

The Force Awakens kierrättää paljon vanhaa, eikä siinä loppujen lopuksi ole hirveästi mitään uutta ja omaperäistä. Tutun oloisessa tarinassa on kuitenkin imua ja leffa tuntuu ihan oikealta Star Wars-elokuvalta. Hienoa on, että nykypäivänä niin yleisien cgi-tehosteiden rinnalla on käytetty pienoismalleja alkuperäisen trilogian hengessä, mikä on omiaan luomaan uskottavuutta lavasteisiin ja muihin proppeihin. Elokuvalla on hetkensä ja kyseessä on ehdottomasti J. J. Abramsin paras elokuva! Arvosanaksi annan 3,5/5 ja reilun peukun hyvästä trilogian aloituksesta.

VAROITUS! Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus Elokuvasta!