0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Spotlight · 2.3.2016

Oscar-voittaja Spotlight on Suomessakin ollut jo hetkisen elokuvissa. Rauli kävi katsomassa elokuvan TTIP-uutisoinnista tunnetun toimittajan, Jaana Kiven kanssa. Mikäli et ole tätä elokuvaa nähnyt, kannattaa se katsoa ennen tätä videota. Voit kuitenkin lukea alta Raulin spoilerivapaan arvion:

Katoliset papit ovat tunnettuja siitä, että he tykkäävät työntää pikkupoikien suuhun muutakin kuin pelkkää öylättiä. Vuonna 2001 pieni The Boston Globe-sanomalehdessä työskennellyt toimittajaryhmä päätti selvittää totuuden kristillisten symbolien ja tyhjien hymyjen takana. Elokuva Spotlight kertoo heidän tarinansa.

Spotlight on hienosti rakennettu draamaelokuva vaikeasta aiheesta. Luvassa on realistista kuvausta toimittajan työstä, joskin tässä on onnistuttu rakentamaan jännitteitä niin, että puhelimella soittelua ja oikeustalolla arkistojen selaamista katsoo oikein mielellään. Spotlightissa ei ole yhtään heikkoa näyttelijäsuoritusta ja se on ajoittain todella elämänmakuinen elokuva, joka lähestyy aihettaan sen arvoisella kunnioituksella ja käsittelee sitä tyylillä, mitään kuitenkaan säästelemättä. Katoliseen Bostoniin sijoittuva elokuva kyseenalaistaa paitsi kirkon toimintaa, myös valtahierarkioita suuremmassa mittakaavassa, mikä on erittäin tervetullutta tänä päivänä. Raskaasta ja vakavasta aiheestaan huolimatta Spotlight ei ole raskas elokuva. Suosittelen!

VAROITUS! Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta.