0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Pertti Kurikan toiset nimipäivät · 18.10.2017

Muistatteko Perttu Kurikan Nimipäivistä kertovan Kovasikajuttu-dokkarin? No nyt se on saanut jatkoa, joka kulkee nimellä Tokasikajuttu. Tosi elämän sikapossut Rauli ja Mikko Kotamäki (mm. Swallow the Sun, Kuolemanlaakso) kävivät tarkastamassa miltä Suomen aidoimman punkbändin meno näytti Kovasikajutun jälkeen. Mikäli haluat välttää juonipaljastuksia, voit lukea alta Raulin spoilerivapaan arvion dokumentista:

Pertti Kurikan Nimipäivät pisti pillit pussiin, kun bändin kitaristi, Pertti Kurikka, täytti 60-vuotta ja jäi eläkkeelle. Tokasikajuttu kertoo yhtyeen viimeisistä vuosista, joihin mahtui mm. Suomen edustaminen Euroviisuissa.

Kovasikajuttu oli riemukas ja koskettava kuvaus PKN:n noususta koko kansan tietoisuuteen. Tokasikajuttu jatkaa tarinaa suunnilleen samasta pisteestä mihin edellinen dokumentti jäi. Bändin suosion aiheuttamat velvoitteet aiheuttavat paineita ja jo Kovasikajutussa nähdyt bändin sisäiset klikit ja jännitteet alkavat eskaloitua ja kuohua entistä voimakkaammin. Edeltäjäänsä verrattuna Tokasikajuttu on traagisempi tarina, jossa on aavistuksen surullinen pohjavire. Siinä on kuitenkin aitoja riemua aiheuttavia hetkiä ja dokumentti on hieno kuvaus siitä, minkälaisia veroja menestyvä bändi joutuu maksamaan. Mikäli Tokasikajuttu kiinnostaa, suosittelen katsomaan pohjille Kovasikajutun, sillä nämä kaksi dokumenttia muodostavat yhdessä mielenkiintoisen kokonaisuuden.

Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta!