0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Tuntematon Sotilas (2017) · 1.11.2017

Joillekin Tuntematon sotilas on niin pyhä teos, ettei siihen saisi kajota. Aku Louhimies kuitenkin teki niin ja nyt hänen sovituksensa Väinö Linnan tekstistä rikkoo ennätyksiä elokuvateattereissa. Raulin kanssa uutta Tuntematonta puimaaan istui Varustelekan omistajana parhaiten tunnettu Valtteri Lindhom. Luvassa juonipaljastuksia, joten mikäli pelottaa, voit myös lukea alta Raulin spoilerivapaan arvion elokuvasta:

Kansakunnan kaapin päälle nostetusta Väinö Linnan teoksesta aikaisemmin on nähty jo Edvin Laineen sekä Rauni Mollbergin versiot. Molemmat ovat lähestyneet aihetta hieman eri kulmasta, mutta ovat olleet hyvin uskollisia Linnan tekstille. Louhimies on kuitenkin päättänyt ottaa eri lähestymiskulman ja nyt tunnetuimmasta sivuhahmosta, alikersantti Rokasta, on tehty elokuvan päähenkilö ja tapahtumat kerrotaan hyvin vahvasti hänen kauttaan. Tämä toimii, sillä se tekee tarinasta samaistuttavamman ja kotirintamalle kirjoitetut kohtaukset nostavat esiin yksittäisen taistelijan kokemusten lisäksi myös sodan vaikutukset perheisiin ja siihen kuinka se muutti koko kansakuntaa.

Tekniseltä suoritukselta Louhimiehen Tuntematon Sotilas on mahdollisesti parasta elokuvaa jota Suomessa on koskaan tehty. Kuva on kaunista ja sota jytisee komeammin kuin koskaan ennen kotimaisissa tuotannoissa. Täydellinen elokuva ei ole, mutta todellakin näkemisen arvoinen. Ja jos ei muuta, niin ainakin paras silmatisointi Tuntemattomasta sotilaasta. Näyttävien ja realistiselta tuntuvien taistelukohtausten takia tämä kannattaa käydä katsomassa isolta kankaalta.

Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta!