0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Our Kind of Traitor · 11.5.2016

Tällä kertaa Raulin haaviin tarttui elokuvaaja Tero Saikkonen, joka on heilunut kameran varressa mm. sellaisissa elokuvissa kuin Bunny the Killer Thing ja Rendel. Elokuvaksi valikoitui Our Kind of Traitor eli suomeksi Hurmaava petturi. Mikäli et ole vielä elokuvaa nähnyt, voit videon katsomisen sijaan lukea alta Raulin spoilerivapaan arvion:

Perry ja Gail ovat pariskunta, jotka ovat Marokossa viettämässä romanttista lomaa ja puhaltamassa hehkua rakkauden sammuvaan hiileen. Suunnitelmat menevät pipariksi, kun Perry tapaa venäläisen Diman, joka paljastuu mafiamieheksi. Dimalla on ongelma, jonka vain Perry voi ratkaista – yllätyksetön agenttijännäri voi alkaa.

Hurmaava petturi on paitsi laimeasti suomennettu, myös itsessään aika laimea elokuva. Kaikki palaset onnistumiseen ovat käsillä, mutta lopputulos jää laiskaksi ja kaavamaiseksi. Mukanokkela juoni on niin omaperäinen, että jokainen Bondien lisäksi muitakin vakoojaelokuvia katsonut pystyy aavistamaan tulevat käänteen kymmenen minuuttia etukäteen. Parasta elokuvassa on kuvaus, joka tarjoaa ajoittain tavanomaisesta poikkeavia ratkaisuja, sekä näyttelijät; Ewan McGregor ja Naomie Harris vetävät perusvahvat suoritukset Perryna ja Gailina, mutteivät todellakaan ole parhaimmillaan, saman voi todeta aina hyvästä Stellan Skarskårdista. Kameran edessä huomionarvoisimman suorituksen tekee Taistelutovereistakin tuttu Damian Lewis vanhanliiton epäluotettavana brittiagenttina. Hurmaava petturi perustuu John le Carrén romaaniin aivan kuten vuonna 2011 ilmestynyt, Gary Oldmanin tähdittämä Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja. Elokuvat ovat muutenkin sukua keskenään. Itse en välitä oikein kummastakaan.

VAROITUS! Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta.