0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Captain America: Civil War · 4.5.2016

Marvelin supersankarielokuvien sarjatuotannon uusin tuote, Captain America: Civil War, joutuu Raulin ja Timbuktor.com-blogin kirjoittajan, Timo Alhon, syyniin. Mikäli elokuva kiinnostaa, kannattaa se katsoa ennen tätä ohjelmaa. Alla myös Raulin spolerivapaa arvio itse elokuvasta:

Kostajat ovat rusikoineet pahiksia jo monen elokuvan ajan ja siinä sivussa myös sivulliset ovat kärsineet. YK haluaa Kostajat-assemblen valvontaansa ja vaatii ottamaan vastuuta teoistaa, mikä on ok aikaisemmista tapahtumista traumatisoituneelle Rautamiehelle, mutta Kapteeni Amerikalle tämä ei käy, sillä hän haluaa itse päättää millon ja missä jakaa oikeutta. Elokuvan keskiössä onkin Kapteeni Amerikan ristiretki oikeuden toteutumisen puolesta vaikka väkisin, kun taas Rautamies seuraa jäykästi sääntöjä ja pyrkii estämään Kapteeni Amerikkaa toteuttamasta omankädenoikeutta. Muut Kostajat jakautuvat aikalailla 50/50 näihin leireihin.

Olen jo pitkään ollut kyllästynyt Marvel Cinematic Universe-elokuviin, joita tehtaillaan Jenkkilän puolella liukuhihnatuotantona, siksi odotukseni Captain America: Civil Waria kohtaan olivat hyvin alhaalla. Ehkäpä juuri siksi elokuva pääsikin yllättämään! Ongelmia ei aiheudu toisesta ulottuvuudesta tulleet alienit, pahan puolelle ajautuneet supersankarit tai robotit, vaan hyvisten välinen moraalinen vastakkainasettelu. Captain America: Civil War on myös hyvin kirjoitettu ja ohjattu elokuva, jossa huumori ja vakavammat hetket vuorottelevat onnistuneesti. Ja kerrankin oli ymmärretty, ettei loppukliimaksin vaadi aikaisempia elokuvia isompia räjähdyksiä ja ympäristön tuhoamista, vaan jännitteitä voidaan luoda muillakin tavoilla. Paras MCU-elokuva sitten ensimmäisen Iron Manin ja tämä nostatti ihan oikeasti odotuksia tulevaa Hämähäkkimiehen stand alone-leffaa kohtaan. Suosittelen kaikille muille paitsi Ville Lähteelle.

VAROITUS! Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta.