0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Blade Runner 2049 · 11.10.2017

Scifi-elokuvan merkkiteos Blade Runner sai jatko-osan 35 vuotta ilmestymisensä jälkeen. Onko tämä todellakin tarpeellista? Sitä on selvittämässä Raulin kanssa elokuvaentusiasti Tero Uuttana. Juonipaljastuksien välttelijöille suosittelemme videon sijaan Raulin spoilerivapaata arviota kirjallisessa muodossa:

Blade Runner 2049 kertoo lain suomin valtuuksin laittomia keinoihmisiä, replikantteja, metsästävästä K:sta. K, joka on itsekin replikantti, kamppailee eksistentiaalisten kysymysten äärellä ja ajautuu tutkimaan omaa menneisyyttään ja sen todellista luonnetta.

Nyt käsillä on scifi-hyvä elokuva ja erinomainen jatko-osa, sillä se kertoo oman tarinansa, unohtamatta alkuperäistä elokuvaa. Se käsittelee samoja teemoja kuin edeltäjänsä, mutta tekee sen vuodelle 2017 sopivalla tavalla. Elokuva näyttää ja kuulostaa isolta ja kauniilta, ja on päällisin puolin täydellinen, mutta sen sisin jää aavistuksen kylmäksi. Hieno elokuvakokemus, mutta onko tämä mestariteos? Ei, sitä se ei ole. Ikäväkseni on myös todettava, että Hans Zimmerin ja oppipojan musiikit kuulostavat lähinnä hikisten leffanörttien krapula-aamun pierukonsertolta verrattuna alkuperäiseen Vangeliksen scoreen.

Blade Runner 2049 on kuin aavistuksen liian vähän aikaa mikrossa ollut lihapiirakka. Onneksi mausteet ovat ensiluokkaisia, eikä niissä ole säästelty.

Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta!