0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Viidakkokirja · 20.4.2016

Rauli kävi katsomassa tuottaja Lotta Stenroosin kanssa Jon Favreaun ohjaaman Viidakkokirjan. Mikäli et ole vielä nähnyt elokuvaa, kannattaa jättää video katsomatta ja lukea alta Raulin spoilerivapaa arvio elokuvasta:

Mowgli on susien adoptoima ja kasvattama ihmispoika jossain Intian viidakossa. Kaikki on hyvin ja Mowgli opettelee susien tavoille, kunnes viidakon polkuja partioiva ja eläinten turvallisuudesta huolehtiva tiikeri, Shere Khan, huomaa ihmislapsen eläinten joukossa. Shere Khan haluaa varmistaa eläinten turvallisuuden ja karkoittaa pojan pois viidakosta. Lopulta tämä ei kuitenkaan riitä, vaan Shere Khan haluaa Mowglin hengiltä. Mukana seikkailussa on myös Mowglin mentori-pantteri Bagheera, leppoisa läski Baloo-karhu ja joukko muita eksoottisia eläimiä.

Viidakkokirja perustuu englantilaisen Rudyard Kipligin samannimiseen kirjaan ja monet muistavat tarinan parhaiten vuonna 1967 ilmestyneestä Disneyn animaatiosta. Vaikka Disneyn versio ei olekaan tuoreessa muistissa, löytyy siitä ja Favreau’n elokuvasta yhtäläisyyksiä sen verran paljon, että väittäisin molempien olevan aika uskollisia alkuperäisteokselle, eli mitään suuria yllätyksiä ei ole luvassa. Elokuva on kuvattu (lähes) kokonaan green screen-studiossa, eikä ruudulla nähdä juuri mitään muuta aitoa kuin Mowglia näyttelevä Neel Sethi. Tämä ei kuitenkaan häirinnyt minua yhtään, vaan loi todellakin satumaisen miljöön elokuvan tapahtumille. Immersiota tukevat rooleihinsa loistavasti sopivat ääninäyttelijät, joista etenkin Christopher Walken tekee hienon suorituksen. Tämä elokuva on huomattavasti vuoden 1967 animaatiota synkempi ja ikärajasuositus K12 on perusteltu. Kuitenkin kyseessä on lastenelokuva, mikä sopii kuitenkin myös aikuisille. Kiva satuelokuva, tykkäsin.

VAROITUS! Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta.