0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Hardcore · 13.4.2016

Tätä te olette odottaneet! Rauli kävi katsomassa indie-elokuvaohjaaja Mikko Löppösen kanssa venäläisen toimintaelokuvan Hardcore Henryn, joka tunnetaan Suomessa typistetysti Hardcorena. Mikäli et ole vielä nähnyt elokuvaa, kannattaa video katsoa myöhemmin ja nyt vain tyytyä lukemaan Raulin spoilerivapaa arvio elokuvasta:

Mies herää leikkauspöydältä. Huoneessa on myös nainen, joka kertoo miehen nimen olevan Henry ja heidän olevan naimisissa. Henry ei muista mitään ja osa hänen raajoistaan on amputoitu. Alkaa keinotekoisten osien liittäminen Henryyn. Kesken kaiken pahikset rymistelevät sisään laboratorioon, josta alkaa Henryn kujanjuoksu. Henryllä on kaksi tehtävää: selviytyä ja ottaa selvää mistä vitusta oikein on kyse.

Kokonaan Henryn perspektiivistä kuvattu elokuva tuo pakollakin mieleen FPS-ammuskelupelit ja elokuva onkin kuin walk through gameplay-video tutorialista lähtien. Hardcoressa oikeastaan kaikki on kuin videopelissä; hahmot ovat yksiulotteisia karikatyyrejä ja näyttely on pääasiassa videopelien välidemojen tasoa, toimintaa on paljon, mutta sen vaikutukset eivät tunnu katsomossa asti. Elokuva nojaa hyvin vahvasti Sharlto Copley’n (mm. District 9:n pääosa) rooliin ja hänen ylivedettyä näyttelyään on toisinaan riemukasta, toisinaan raivostuttavaa katsoa. Typerintä Hardcoressa on se, ettei pääosa Henry tunnu olevan millään tavalla kontrollissa tapahtumista, vaan hän seuraa annettuja ohjeita orjallisesti, aivan kuten peleissä, koska muuten pelaaja ei pääse seuraavalle tasolle.

Menin katsomaan Hardcorea vilpittömän avoimin mielin, mutta petyin pahasti. Ei tämä läpeensä huono elokuva ollut, mutta turboahdettu toiminta ilman kunnollisia suvantohetkiä (ja juonta) turrutti minut sen verran tehokkaasti, ettei elokuva aiheuttanut ensimmäisen viiden minuutin jälkeen suurempia wau-elämyksiä. Mikäli päähenkilön perspektiivistä kuvattu elokuva kiinnostaa, kannattaa katsoa Gaspar Noé’n Enter the Void (2009) tai Elijah Woodin tähdittämä Maniac (2012).

VAROITUS! Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta.