0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · The Wave · 22.6.2016

Rauli kävi mm. Hikiset leffanörtit-ohjelmasta tutun Ville Lähteen kanssa elokuvissa katsomassa norjalaisen katastrofielokuvan The Wave (Bølgen). Mikäli haluat välttyä juonipaljastuksilta, lue alta Raulin spoilerivapaa arvostelu ja palaa videon pariin vasta elokuvan nähtyäsi.

Vuonon rannalla pienessä kylässä asuva geologi kertoo kaikille kuinka vaarallinen viereinen vuori on, mutta kukaan ei usko häntä, vaan vähättelee ukon horinoita. Kun vuoren rinne rysähtää vuonoon ja synnyttää hyökyaallon, on kylä pulassa ja ainoa joka heidät voi pelastaa on elokuvan sankari: norjalainen geologi.

The Wave (Bølgen) alkaa maalaillen norjalaisen geologin elämää, kun hän on perheineen muuttamassa pois isompaan kaupunkiin. Hahmoja kehitellään ja tapahtuman taustoja kerrotaan katsojalle maltilla, hyvin uskottavalla ja skandinaavisella otteella. Vielä tässä vaiheessa elokuva vaikuttaa tavallista paremmalta katastrofielokuvalta. Sitten alkaa tapahtua ja hyökyaalto vyöryy kylää kohti vuonoa pitkin tuoden mukanaan lähes kaikki lajityypin kliseet. Yhdessä hetkessä elokuva muuttuu kaavamaiseksi ihminen vs. luonto-elokuvaksi, jonka jokainen käänne on ennakoitavissa. Elokuva on muodollisesti todella komea; kuvaus, leikkaus ja tehosteet ovat viimeisen päälle, eikä näyttelijätkään aivan paskoja ole, mutta käsikirjoitus tarjoaa jo useaan kertaan kierrätettyjä kliseitä, eikä vaivaudu tekemään kuin yhden rohkean ratkaisun. The Wave (Bølgen):n ongelma on siinä, ettei se ole hyvä eikä huono: se vain on.

VAROITUS! Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta!