0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Kommunistien muilutusta · 20.9.2017

Kotimaisia elokuvia aina parjataan, joten päätimme katsoa väliin kotimaisen elokuvan, Ikitie, ja hieman parjata sitä. Paitsi että oliko siihen syytä? Sen kertovat teille Rauli ja MoonTv:n muissa ohjelmissa nähty Niko Ravattinen. Mikäli juonipaljastukset ärsyttävät, voit lukea alta Raulin spoilerivapaan arvion elokuvasta:

Vuosi 1930. Jussi Ketola haetaan vasten tahtoaan kotoaan keskellä yötä ja viedään Neuvostoliiton rajalle. Kun elämä näyttää päättyvän Lapuan liikkeen toimesta lyijymyrkytykseen, Jussi päättää ottaa jalat alle ja pinkoa rajan yli selviytyäkseen. Vaikka Neuvostoliitossa on tuttuja miehiä ja reilu meininki, saa Jussi pian huomata, ettei kotiinpaluu onnistukaan ihan niin helposti.

Ikitie pohjautuu Antti Tuurin samannimiseen romaaniin, joka taas perustuu todellisiin tapahtumiin. AJ Annila on ohjannut osana Suomi100-kampanjaa hieman toisenlaisen kuvauksen maamme historiasta, joka ei kuvaa hahmojaan sankareina, vaan ihmisinä. Jadesoturin ja Saunan ohjaaja on tullut pitkän matkan esikoiselokuvastaan ja maalaa elokuvaan herkän tunnelman kauniiden kuvien ja koskettavien näyttelijäsuoritusten kautta. Ikitie on hieno ja tasapainoinen elokuva, josta uskallan povata Jussia ainakin kuvauksesta, mahdollisesti jopa miespääosasta Tommi Korpelalle.

Suosittelen Ikitietä etenkin niille ihmisille, jotka ovat sitä mieltä, ettei Suomessa osata tehdä hyvää elokuvaa. Kyseessä on ilmeisesti myös historiallisesti sen verran tarkka kuvaus, että elokuvaa katsoessa saattaa vaikka oppiakin jotain.

Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta!