0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · John Wick 2 · 15.2.2017

Reilu pari vuotta sitten Keanu Reeves yllätti kaikki olemalla tehokkaan viihdyttävä John Wick, joka tappoi pahoja poikia talossa ja puutarhassa. Vasta ensi-iltansa saanutta jatko-osaa ruotii Raulin kanssa joku Antti, joka tunnustautuu asekouluttajaksi, yksisarvishoitajaksi ja vaginahierojaksi. Luvassa siis tiukkoja asiantuntijalausuntoja aiheesta! Juonipaljastuksien välttelijöille tässä Raulin spoilerivapaa arvio elokuvasta:

John Wick haluaa autonsa takaisin ja siinä puuhassa täytyy tappaa muutama ryssä. Sitten on aika siirtyä eläkkeelle. Paitsi että joku italiaano on tehnyt joskus aikaisemmin Johnille palveluksen ja tulee nyt vaatimaan vastapalvelusta. John sanoo ei, mikä ei tietenkään sovi tälle italialaiselle pizzanpyörittäjälle. Sitten räjäytellään paikkoja, ammutaan vitusti headshotteja ja vähän puukotetaan kaulaan ja munille.

John Wick 2 jatkaa monessakin mielessä siitä mihin ensimmäinen elokuva jäi. Luvassa on toimintaa löyhän juonen ympärillä, mikä toimi ensimmäisessä osassa todella mallikkaasti. Pyörää ei keksitä uudestaan, vaan samaa kaavaa toistetaan jatko-osille tyypilliseen tapaan panoksia nostaen. Harmi että tämä tarkoittaa tavanomaisempaa toimintaa ja entistä enemmän cgi-verta. John Wick 2 on hyvin tavanomainen jatko-osa juuri siinä mielessä, että se yrittää päihittää edeltäjänsä ”siistimmillä jutuilla” sortuen helppoihin ratkaisuihin. Viime kesän Independence Day 2 osoitti hyvin, ettei isommilla avaruusaluksilla ja isommilla räjähdyksillä tehdä parempaa elokuvaa.

Älkää kuitenkaan luulko että John Wick 2 olisi huono elokuva, sillä sitä se ei ole. Se on vain keskinkertainen jatko-osa, mutta siltikin parempi toimintaelokuva kuin 95% Hollywoodin tuottamista lajitovereistaan. Suosittelen varauksella.

Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta!