0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Get Out · 10.5.2017

Tämän kertainen jakso käsittelee satiiriksikin kääntyvää kauhuelokuvaa Get Out. Jälleen kerran Raulin vieraana elokuvan ammattimies Toivo Kallio. Juonipaljastuksien välttelijöille alla Raulin spoilerivapaa arvio:

Afroamerikkalainen Chris on lähdössä kaukaasialaisen tyttöystävänsä Rosen kanssa moikkaamaan Rosen vanhempia. Chrisiä vähän jännittää, koska Rose ei ole kertonut vanhemmilleen hänen ihonsa pigmentin olevan tummempi kuin Rosella ja tämän vanhemmilla. Rosen vanhemmat kuitenkin vaikuttavat olevan sinut asian kanssa, joskin asiassa tuntuu olevan jotain omituista. Valkonaamojen asuttamassa yhdyskunnassa kaikki ei tunnu olevan sitä miltä näyttää…

Get Out on fiksu ja taiten rakennettu kauhuelokuva, joka nojaa vahvasti Chrisin ennakkoluuloihin ja siitä syntyvään paranoiaan. Hienovarainen ja kevyen häiriintynyt tunnelma johdattaa kohti loppua, kasvattaen katsojan tietoisuutta siitä, ettei kaikki todellakaan ole sitä miltä näyttää sekä epätietoisuutta asian todellisesta laidasta. Mestarillinen elokuva lässähtääkin siinä vaiheessa, kun syy tähän kaikkeen paljastetaan ja katsojalle selitetään mistä olikaan kyse. Vaikka lopussa vältetäänkin muutama sudenkuoppa kliseiden suhteen, vie se tavanomaisuudessaan ja sovinnaisuudessaan Get Outilta modernin klassikon tittelin. Kyseessä on kuitenkin fiksumpi ja parempi kauhuelokuva, kuin suurin osa lajitovereistaan.

Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta!