0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Alien Covenant · 24.5.2017

Tämän viikon elokuvana nähdään Alien: Covenant. Raulin vieraana nähdään Lari Pakkanen. Teloitusryhmän edessä nähdään Ridley Scott. Mikäli et halua nähdä spoilereita, kannattaa sinun nähdä alta Raulin spoilerivapaa arvio:

Covenant-avaruusalus laskeutuu tuntemattomalle planeetalle ottamaan selvää josko siellä voisi ihminen elää. No eihän se voi, koska tämä on Alien-elokuva. Alien: Covenantin tapahtumat sijoittuvat kymmenen vuotta Prometheuksen jälkeen ja elokuva jatkaa hieman kierrellen siitä mihin Prometheus jäi. Juonesta ei sen enempää.

Alien: Covenant ei ole niin huono kuin edeltäjänsä, mutta ei tämä missään nimessä hyväkään elokuva ole. Ajoittain alkuperäisen Alienin tunnelmaa hakeva teos rakentelee kuvioitaan maltillisesti, mutta sortuu loppupuolella pienoiseen kaahailuun sekä jopa idioottimaisiin käänteisiin ja ratkaisuihin. Elokuvan hahmogalleria on mielenkiintoisempi ja uskottavampi kuin vaikkapa Prometheuksessa, mutta hahmojen toimintamallit ovat vähintäänkin kummallisia. Alien: Covenant on aika turha elokuva, joka kangistuu tavanomaisuuteen ja jonka nimihirviö – Alien, xenomorph – tuottaa pettymyksen suunnilleen jokaisella mahdollisella tavalla. Mikäli pidit Prometheuksesta, pidät aika varmasti myös tästä.

Jaksossa väitän, että Alien: Covenant on franchisen neljänneksi paras elokuva heti kolmen ensimmäisen elokuvan jälkeen, mutta nyt on vedettävä lausunto takaisin. Pienen pureskelun jälkeen Alien: Covenant tuntuu entistä typerämmältä elokuvalta ja tippuu jopa paskan Alien: Resurrectionin taakse räpiköiden vain juuri ja juuri Prometheuksen yläpuolella. Pyöritettäköön Ridley Scott tervassa ja höyhenissä tämän elokuvan tekemisestä.

Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta!