0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Bodom · 31.8.2016

Rauli pääsi nauttimaan harvinaisesta herkusta, nimittäin kotimaisesta kauhuelokuvasta. Mukaan herkuttelemaan lähti av-alan ammattilainen ja suuri kauhuelokuvien ystävä, Anssi Korhosen. Koska tämän kertainen jakso sisältää erityisen paljon spoilereita, voit myös tyytyä Raulin spoilerivapaaseen arvioon elokuvasta:

Neljä nuorta lähtee telttailemaan Bodominjärvelle tarkoituksena rekostruoida vuoden 1960 kaameudet. Ja kuten olettaa saattaa, rekonstruktio muuttuu turhan todelliseksi. Enempää juonesta en voi kertoa spoilaamatta oleellisia asioita.

Menin katsomaan Bodomia todella niukilla ennakkotiedoilla, mikä osoittautui oikeaksi ratkaisuksi. Tiesin vain sen, että elokuvan tapahtumat sijoittuvat nykyaikaan ja että ne tavalla tai toisella liittyvät vuoden 1960 veritekoihin. Olin myös jostain kuullut huhuja, että leffa kumartaa vanhojen slasher-leffojen suuntaan, joka ruokki kiinnostustani. Tässä suhteessa jouduin kuitenkin pettymään, sillä mistään perinteisestä slasher-leffasta Bodomissa ei todellakaan ole kyse, tämä on moderni ”euroslasher”, joskaan ei termin varsinaisessa merkityksessä. Slasher-leffojen ystäville Bodom tuottaa pettymyksen, sillä itse gorea ei ole nimeksikään ja se luottaa liikaa jump scare-säikäyttelyyn. Tässä on nyt elokuva josta olisin halunnut pitää enemmän, koska se tekee niin monta asiaa oikein: se näyttää ja kuulostaa todella hyvältä, näyttelijäsuoritukset ovat todella luontevia ja se on ihan hyvin kirjoitettu – Bodom kuitenkin unohtaa sen, mitä sen pitäisi eniten tehdä: pelottaa.

Tällaiset elokuvat ovat kuitenkin sen verran harvinaista herkkua, joten jo pelkästään siksi kannattaa äänestää lompakollaan ja marssia leffaan.

VAROITUS! Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta!