0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Blair Witch · 21.9.2016

Onnistuneen kauhuelokuvan, The Blair Witch Projectin, jatko-osaa Raulin kanssa kävi ihmettelemässä Episodin toimittaja Niko Ikonen. Kaikille niille joita tämä elokuva kiinnostaa, alla Raulin spoilerivapaa arvostelu elokuvasta:

James näkee Youtubessa videon, jossa on etäisesti naista muistuttava hahmo. James on täysin varma, että hahmo on hänen siskonsa. Jamesilta puuttuu medialukutaito. Sitten James menee kavereidensa kanssa metsään, missä kummittelee. Kummitukset ovatkin ilkeitä kummituksia. Lopulta Jamesia ja kavereita pelottaa.

Vuoden 1999 The Blair Witch Project saapui elokuvateattereihin päräyttävän markkinoinnin saattelemana: kolme opiskelijaa kuvasi dokumenttia Blairin noidasta kirotussa metsässä ja he katosivat. Myöhemmin heidän kuvaamansa materiaali oli löydetty ja siitä koostettu elokuva. Internet väitti, että tapahtumat olivat totta ja yleisö osti ajatuksen. The Blair Witch Project oli halvalla tehty found footage-elokuva, joka perustui suttuisen kuvanlaadun ja autenttiselta tuntuvan, improvisaatioon perustuvan näyttelemisen luomaan illuusioon, että kyseessä todellakin oli ”oikeaa kuvamateriaalia”. Elokuvan vahvuus oli hiipivässä tunnelmassa sekä hahmojen kasvavassa paniikissa ja keskenäisessä sekoilussa, eikä kovissa äänissä, gore-tehosteisssa tai missään muussa perinteisemmissä kauhuelokuvien elementeissä. The Blair Witch Project onnistuikin tehtävässään ja mielestäni kyseessä on yksi 90-luvun parhaista kauhuelokuvista.

Tämä uusi Blair Witch ei ole yhtään kuten edeltäjänsä. Se on vain kuin alkuperäisen toisinto puettuna vuoden 2016 viittaan. Jotenkin elokuvan tekijät ovat onnistuneet kadottamaan kaiken sen, mikä teki The Blair Witch Projectista onnistuneen elokuvan, ja lisäämään tilalle kaikki 2000-luvun kauhuelokuvien paskimmat puolet. Toisaalta Blair Witch ei edes onnistu olemaan niin huono, että se olisi viihdyttävä, se vain on todella keskinkertainen ja merkityksetön kauhuelokuva, aivan kuten suurin osa tämän päivän kauhuelokuvista. Suosittelen tätä ihmisille, jotka ovat katsoneet liikaa hyviä elokuvia ja kaipaavat vaihtelua.

Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta!