0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Assassin’s Creed · 4.1.2017

Peleihin pohjautuvilla elokuvilla on huono maine, eikä syyttä, ovathan ne yleensä aika ala-arvoista paskaa. Joulun jälkeen teattereihin saapui korkeilla tuotantoarvoilla ja laadukkailla näyttelijöillä pullisteleva Assassin’s Creed, joka tekijöidensä mukaan on ensimmäinen hyvä pelielokuva. Pitääkö tämä paikkansa? Sitä lähti selvittämään Raulin kanssa pelialalla työskentelevä Jenni Ahlapuro. Mikäli haluat välttyä juonipaljastuksilta, voit lukea alta Raulin spoilerivapaan arvion:

Cal Lynch on lain syrjällä puolella toimiva hämärähemmo, joka teloitetaan heti elokuvan alussa tuomioistuimen päätöksellä. The End. Noh, elokuva kyllä jatkuu tämän jälkeen, kun Calin teloitus paljastuukin erään yhtiön juksaukseksi ja Cal joutuu Animus-koneeseen kokemaan isoisoisoisoisoisoisoisoisoisoisänsä muistoja jossain muinaisessa Epsanjassa ja selvittämään mekaanisen taikaomenan kohtaloa. Jännittävä seikkailu alkaa…

Onko Assassin’s Creed ensimmäinen hyvä pelielokuva? Ei, ei todellakaan. Se ei ole ensimmäinen hyvä pelielokuva, se ei ole edes paras pelielokuva (mikä ei edes vaadi paljoa), vaan ponneton ja tylsä toimintaseikkailuelokuva, jonka lopputulos on vähemmän kuin osiensa summa. Näennäisesti hyvännäköinen elokuva kaatuu puuduttavan kehnoon käsikirjoitukseen. Muinaisessa Epsanjassa tapahtuvat kohtaukset ovat elokuvan mielenkiintoisinta antia, mutta paskalla leikkauksella näistäkin saadaan tehot alas, kun katsojaa muistutetaan jatkuvasti että Cal on todellisuudessa siinä typerässä Animus-laitteessa, eikä siellä Epsanjassa. Siis oikeasti. Koko vitun leffan ajan katsojalle muistutetaan taukoamatta, että ”hei, vaikka tuolla menneisyydessä on toi sama näyttelijä, niin muistakaa, että se on oikeesti täällä nykyisyydessä tässä koneessa – kattokaa nyt, me näytetään sitä taas, ettei pääse unohtumaan”. Mikään mikä tapahtuu elokuvan nykyisyydessä ei kiinnosta. Vittu kun se Cal olis oikeasti teloitettu siinä leffan ekan vartin aikana, eikä olisi tarvinnut katsoa tota loppuun. Oli paska leffa, älkää menkö katsomaan. Menkää ennemmin tsekkaamaan edelleen teatterissa pyörivä Nocturnal Animals, joka on muuten vuoden 2016 paras leffa!

Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta!