0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · The Revenant · 10.2.2016

VAROITUS!! Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta.

Rauli kävi katsomassa näyttelijä/elokuvantekijä Roope Oleniuksen kanssa 12 Oscar-ehdokkuutta saaneen The Revenantin. Mikäli et ole vielä nähnyt elokuvaa, jätä tämä katsomatta ja lue ainoastaan Raulin spoilerivapaa arvio elokuvasta:

The Revenant sijoittuu 1800-luvun alkupuolen Yhdysvaltoihin, missä Leonardo DiCaprio metsästää majavia puoliverisen poikansa ja kolmenkymmenen valkonaaman kanssa. Sitten niskaan vyöryy joukko inkkareita, jotka haluavat Leon ja muut majavia haikailevat hengiltä. Alkaa armoton takaa-ajo, missä suurta osaa esittää myös harvinaisen kusipäinen Tom Hardy.

Espanjalaislähtöinen Alejandro Iñárritu kertoo eeppisen tarinan selviytymisestä ja kostosta, missä pääosassa on Leonardo DiCaprion kärsimys, joka esitetään pääasiassa hyvin inhorealistisesti. Jylhissä talvimaisemissa Leo kärsii suunnilleen kaikesta muusta paitsi hypotermiasta ja yrittää vakuuttaa Oscar-akatemiaa näyttelijäntaidoistaan. Kuva on komeaa ja pitkiä otoksia tarjoillaan enemmän kuin yhden elokuvan tarpeisiin. Iñárritu on helvetin kova ohjaaja, joka pitää paketin hienosti kasassa, vaikka välillä Leon inkkaribondaus tuntuukin puuduttavalta. Elokuvan kaikki osa-alueet ovat kuitenkin sen verran tarkaan hiottu, että tämä elokuva kannattaa ehdottomasti käydä kokemassa teatterissa.

Voittaako DiCaprio tästä Oscaria? En tiedä, mutta elokuvan kuvannut Emmanuel Lubezki vie palkinnon kuvauksesta jo kolmatta kertaa putkeen.