0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · The Girl With All The Gifts · 23.11.2016

Rauli kävi katsomassa maailmalla suurta ylistystä saaneen ”zombielokuvan” The Girl with All the Gifts. Vieraaksi leffaan lähti elokuvanörtti ja Laajakuva-julkaisun kriitikko Miikka Mononen. Mikäli haluat välttää juonipalajstuksia, voit lukea alta Raulin spoilerivapaan arvion elokuvasta:

Maailmaa on kohdannut katastrofi, kun vittumainen sienieliö on levittänyt itiöitä, joka ihmiskehoon päätyessään muuttaa uhrinsa ihmislihaa himoitsevaksi hirviöksi. Jäljellä oleva sivilisaatio on vetäytynyt tarkasti vartioituihin linnakkeisiin, joita puolustetaan raskaalla aseistuksella. Maanalaisessa tukikohdassa on kuitenkin joukko lapsia, jotka ovat saaneet tartunnan, mutta kykenevät myös omaan ajatteluun ja ihmismäiseen käytökseen – näissä lapsissa lepää ihmiskunnan tulevaisuus; mahdollinen antibiootti.

Tämä saattaa kuulostaa etäisesti tutulta kaikille niille, jotka ovat pelanneet Last of Usia. The Girl with All the Gifts on draamavetoinen zombielokuva, jossa päähenkilöt joutuvat matkalle läpi itiöiden saastuttaman Englannin. Näyttely on pääasiassa erinomaista, mitä nyt yhdessä kohtauksessa lapsinäyttelijät alkoivat suorastaan vituttaa heikon suorituksen takia. Erityismaininta Gemma Artertonille, jonka hartioilla usein koko elokuva lepää. Elokuva on hyvin kirjoitettu, joskin ajoittain ennalta-arvattava. Eniten plussaa annan tälle siitä, että se tuo jotain uutta genreen, joka on polkenut paikoillaan jo yli kymmenen vuotta. Miellän The Girl with All the Giftsin 28 Days Later -elokuvan henkiseksi jatko-osaksi, vaikka tarinallisesti nämä eivät ole toisiinsa sidoksissa. Voisinkin sanoa, että tässä Last of Us kohtaa 28 Days Laterin – ja se on hyvä juttu se. Ei mikään mestariteos, eikä aivan saamansa hypen arvoinen, mutta hyvä ja ehdottomasti katsomisen arvoinen elokuva!

Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta!