0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Samurai Rauni Reposaarelainen · 26.10.2016

Tämän kertainen jaksomme käsittelee kotimaista samuraielokuvaa: Samurai Rauni Reposaarelainen. Raulin vieraana jaksossa nähdään elokuvaohjaaja ja todellinen elokuvafasisti Jarno Harju. Mikäli haluat välttää juonipaljastuksia, voit lukea lata Raulin spoilerivapaan arvion elokuvasta:

Rauni on Meri-Porin kulmilla Reposaaressa asuva samurai. Raunille maistuu viina ja pillu. Rauni ei sopeudu. Sitten joku mulkku lähettää ninjan tappohommiin, mistä alkaa Raunin kostomatka, jonka tavoitteena on selvittää kuka haluaa hänet hengiltä ja miksi.

En tiedä mitä voin kertoa elokuvasta spoilaamatta sitä liikaa. Sen voin kuitenkin sanoa, että Samurai Rauni Reposaarelainen antaa katsojalle paljon enemmän mitä traileri lupaa. Anteeksi kielenkäyttöni, mutta vittu tämä on jotain niin helvetin uskomatonta, etten olisi ikinä uskonut näkeväni vastaavaa kotimaista tuotantoa teatterilevityksessä! Aluksi luulin katsovani turkkalaista paskassa pyörimistä, mutta pikku hiljaa elokuva alkoi avata enemmän itseään ja pian huomasin tuijottavani filosofista taide-elokuvaa. Ja tämä vain ja ainoastaan termin positiivisessa mielessä.

Samurai Rauni Reposaarelainen on häpeilemätön ja kauniilla tavalla ruma – tai rumalla tavalla kaunis, en osaa päättää. Siinä on Turkkaa ja Halosta, mutta taustalla voi kuulla myös Jodorowskyn naurun. Hienointa on, että tarina tarjoaa jatkuvasti yllätyksiä, eikä se todellakaan ole ennalta-arvattava. Se rakastelee katsojan kanssa ja samalla potkii kotimaista elokuvaa kasseille. Sopii täydellisesti esim. treffielokuvaksi!

VAROITUS! Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta!