0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Porco Rosso · 26.4.2017

On taas klassikkoelokuvan aika. Tämän kertaisessa jaksossa käsittelyvuorossa on Hayao Miyazakin anime-klassikko Porco Rosso vuodelta 1992. Vieraana Marko Wilskman. Juonipaljastuksia karttaville alla Raulin spoilerivapaa arvio:

Marco on entinen lentäjä-ässä, nykyinen palkkionmetsästäjä ja sika. Kun pahaiset ilmarosvot alkavat vittuilla yhteiskunnalle, hyppää Marco hävittäjänsä siiville ja lähtee ansaitsemaan palkkiotaan Punaisena Sikana. Tilannetta mutkistaa sian maineelle kateellinen amerikkalainen lentäjä-ässä, joka on egoistinen mulkku ja itseasiassa itsekin aikamoinen sikamies.

Porco Rosso kuuluu legendaarisen tekijänsä klassikkokaartiin. Kyseessä on anime-elokuva, joka pohtii maailmaa sen verran diipisti, että ainakin itse sain siitä huomattavasti enemmän irti aikuisiällä kuin kakarana. Kuva on kaunista katseltavaa ja muistuttaa meitä jostain sellaisesta, mitä 3D-animoinnilla ei voi saavuttaa. Rauhallisesti etenevä Marcon tarina on mielenkiintoista katsottavaa, aikuisten satu ja osa yleissivistystä.

Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta!