0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Ghost in the Shell · 5.4.2017

He’s back! And this time it’s personal. Rauli kävi silmäpussiensa kanssa katsomassa Ghost in the Shellin ja otti mukaansa koomikko Joonatan Pitkäsen. Mikäli haluat välttyä juonipaljastuksilta, voit lukea alta Raulin spoilerivapaan arvion elokuvasta:

Majuri Mira Killian on kyborgi, jonka ainoa orgaaninen elin on aivot, muuten hän on keinotekoinen ihminen. Hän toimii Osasto 9:ssä, valtion kyberterrorismin vastaisessa yksikössä. Kun joku alkaa tappaa kyberteknologiaan erikoistuneen Hanka-korporaation johtokuntaa, Mira päätyy keskelle tapahtumia, jotka liittyvät myös hänen menneisyyteensä.

Ghost in the Shell perustuu japanilaiseen mangaan sekä animeen ja on jonkinlainen ristisiitos vuoden 1995 samannimistä elokuvaa sekä samaa tarinaa jatkavan animaatiosarjan toista tuotantokautta. Ajoittain haparoiden etenevä elokuva on todella kaunista katseltavaa ja täysin tietokoneella luotu maailma on ehkä aidoimmalta tuntuva scifi-maailma elokuvissa pitkään aikaan. Myös toimintakohtaukset ovat kivaa katseltavaa, sillä kerrankin ne on tehty tyylitajulla, ja toimintaa on juuri sen verran kuin tarina sitä vaatii, ei laukausta tai iskuakaan enempää. Vaikka Scarlett Johansson ei ole oikea nainen rooliinsa, muuta castingia on kehuttava enemmän tai vähemmän. Leffan suurimmat heikkoudet löytyvätkin tarinapuolelta, joka yrittää olla syvällisempi kuin todellisuudessa onkaan. Kuitenkaan mistään pannukakusta ei ole kyse, se vain jätti alkuperäisen elokuvan fanin kylmäksi. Tarinan puolesta alkuperäisen elokuvan fanit tulevatkin varmasti pettymään, mutta kaikilta muilta osa-alueilta Ghost in the Shell on niin timanttia ja uskollista menoa lähdemateriaalille, että sitä on silti pakko suositella. Tämä on mielestäni paras scifi-toimintaelokuva pitkään aikaan ja aion käydä katsomassa sen vielä uudestaan. Tätä lisää!

Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta!