0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Doctor Strange · 9.11.2016

On Marvel-elokuvan aika…taas. Tällä kertaa elokuvana Doctor Strange ja vieraana Episodin toimittaja Niko Ikonen. Mikäli haluat välttyä juonipaljastuksilta, voit tyytyä Raulin spoilerivapaaseen arvioon elokuvasta:

Tohtori Stephen Strange on Sherlock Holmesin kauan sitten kadonnut veli, joka on päätynyt Amerikkaan kirurgiksi. Hän on veljensä tavoin ärsyttävän itsekeskeinen ja sarkasmia viljelevä tunneköyhä perfektionisti, joka toki on lyömätön ammatissaan. Sitten Stephen vammautuu kolarissa ja lähtee Intiaan etsimään itseään. Pian hän ei olekaan pelkkä kirurgi, vaan myös taikuri! Onneksi taikurin taidot eivät mene hukkaan, sillä maailmassa on myös paha taikuri, jota vastaan kirurgitaikuri Stephen mittelee elokuvassa.

Doctor Strange on Marvel-elokuvien bulkkikamaa, jonka tarina on nähty jo liian monta kertaa aikaisemmin. Luvassa on vajaat pari tuntia kliinistä, cgi-kyllästettyä visuaalista ”ilottelua”, joka ei loppujen lopuksi tarjonnut mitään uutta. Benedict Cumberbatch pelastaa leffasta todella paljon, kun taas muita tuotantoon pestattuja osaavia näyttelijöitä ei osata käyttää hyväksi. Esimerkiksi Mads Mikkelsen tekee tässä yhden uransa heikoimmista roolisuorituksista, joka johtuu todennäköisesti paperinohuesta roolihahmosta ja olemattomasta ohjauksesta. Doctor Strangessa kiteytyy Marvel-tuotannon problematiikka: samaa leffaa tehdään uudestaan ja uudestaan. Tämä oli haaleaa, kädenlämpöistä suorittamista ”faneilta rahat pois” -aseteella.

Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta!