0 jakoa

Jaa
Twiittaa

0 jakoa

Jaa FacebookissaJaa
Jaa TwitterissäTwiittaa

Totuus Elokuvasta · Ajojahti · 1.3.2017

Rauli ja Juho lähtivät yhdessä leffaan. Salissa hypisteltiin ainoastaan popcornia, eikä käsistä pidetty kiinni, vaikka valkokankaalla seikkaili Mark Wahlberg patrioottisissa meiningeissä elokuvassa Patriots Day, eli suomalaisittan Ajojahti. Jakso sisältää spoilereita, joten niitä vältteleville alla Raulin spoilerivapaa arvio elokuvasta:

Mark Wahlberg elokuvassa joka perustuu todellisiin tapahtumiin ei lähtökohtaisesti kuulosta lupaavalta. Tällä kertaa Marky Mark on bostonilainen poliisi, joka sattuu olemaan töissä eräänä huhtikuisena päivänä vuonna 2013, kun ison kaupungin suurimman maratontapahtuman maalisuoralla räjähtää kaksi pommia. Kyseessä on terrori-isku, jota selvittämään ryhtyy jokainen Bostonin poliisi, FBI, kansalliskaarti, mummot ja papat sekä kissat ja koirat. Historiaa tuntevat tietävät kuinka sitten kävikään.

Ajojahti on alkuperäisnimensä mukaisesti patrioottinen elokuva, jossa on tähtilipun heiluttelua parinkin elokuvan tarpeisiin. Draamaa luodaan aika läpinäkyvin keinoin tarkoituksena vedota jenkkiyleisön isänmaallisuuteen, joten se puoli elokuvasta jättää aika halvan ja juustoisen fiiliksen. Toiminta, ja etenkin itse terrori-isku, sen sijaan on aluksi ihan kivaa katseltavaa, vaikka alkaa pidemmän päälle tuntua pelkältä sankaritehtaalta. Ajojahti onkin aika turha ja unohdettava, hyvin kaavamainen ja läpinäkyvällä agendalla varustettu post-9/11-elokuva, jota ei voi suositella kenellekään, joka ei tunne itseään rehdiksi amerikkalaiseksi patriootiksi.

Tämä ohjelma sisältää juonipaljastuksia, sillä tämä on Totuus elokuvasta!